Pixwords 3 lettres Pixwords 5 lettres Pixwords 8 lettres Pixwords 12 lettres Pixwords 17 lettres solution pixworld
Solving Techniques for Percentage Related ProblemsItsMyAcademy.com

Solving Techniques for Percentage Related Problems

Let us suppose you need to find 16% of 1400.

First you convert the percentage ” 16% ” to its decimal form; namely, the number ” 0.16 “. (When you are doing actual math, you need to use actual numbers. Always convert the percentages to decimals!) Then, since “sixteen percent OF fourteen hundred” tells you to multiply the 0.16 and the 1400, you get: (0.16)(1400) = 224. This says that 224 is sixteen percent of 1400.

Percentage problems usually work off of some version of the sentence “(this) is (some percentage) of (that)”, which translates to “(this)= (some decimal) × (that)”. You will be given two of the values, or at least enough information that you can figure two of them out. Then you’ll need to pick a variable for the value you don’t have, write an equation, and solve for that variable.

 

Find 7 % of 300. Sound Difficult? Percents: First of all you need to understand the word “Percent.” The first part is PER , as in 10 tricks per list verse page.

PER = FOR EACH.

The second part of the word is CENT, as in 100. Like Century = 100 years. 100 CENTS in 1 dollar… etc.

 

PERCENT = For Each 100.

 

So, it follows that 7 PERCENT of 100, is 7. (7 for each hundred, of only 1 hundred).

 

8 % of 100 = 8. 35.

 

73% of 100 = 35.73

 

But how is that useful?

 

Back to the 7% of 300 question.

 

7% of the first hundred is 7.

 

7% of 2nd hundred is also 7, and yep, 7% of the 3rd hundred is also 7. So 7+7+7= 21.

 

If 8 % of 100 is 8, it follows that 8% of 50 is half of 8 , or 4. Break down every number that’s asked into questions of 100, if the number is less then 100, then move the decimal point accordingly.

 

Some examples based on above statements:

 

8% of 200 = ?

8 + 8 = 16.

 

8% of 250 = ?

8 + 8 + 4 = 20.

8% of 25 = 2.0 (Moving the decimal back).

 

15% of 300 = 15+15+15 =45.

 

15% of 350 = 15+15+15+7.5 = 52.5

 

Also it’s useful to know that you can always flip percents, like 3% of 100 is the same as 100%of 3.

 

35% of 8 is the same as 8% of 35.

 

Suppose you want to figure what the 4.6% sales tax will amount to on your Rs 29 book. A quick way to estimate it is to take 10%, or Rs 2.90, cut that in half to arrive at 5%, or Rs 1.45, and then just guess at around Rs 1.35, because you know 4.6% is a little less than 5%. You could also think of 5% as a 20th of the price – if this is easier – and then round that figure down a bit.

Comments